Sennan.nu

Kerstin Svensson

- Konstnär -

Om mej

Jag heter Kerstin Svensson, är född och uppvuxen i Sennan men bor sedan många år i Halmstad. Att teckna och måla har alltid varit ett intresse och på 1980-talet gick jag ett antal kurser under flera år, en estetisk linje på folkhögskola, och det var nästan uteslutande landskapsmåleri i olja.
Sedan många år gör jag också en väggalmanacka med bilder och texter. Den första var i blyerts och gällde för 1983, sedan blev det akvareller och så har det fortsatt under mer än 40 år. Vissa av almanacksbilderna har också blivit vykort och julkort med mer än 60 olika motiv vid det här laget.
Mitt måleri och almanackstillverkningen har under åren löpt parallellt med mitt yrkesliv (som inte varit riktigt heltid) i familjeföretaget, och på så sätt har jag kunnat styra över min tid och haft stor behållning av det.

Efter mer än 30 år med landskap tappade jag lite av inspirationen men hittade den i ett sammanhang där jag fick prova något nytt. Det blev totalt 7 terminer med måleri för Susanne Jardeback-Olesen i Röstånga och en helomvändning när det gäller uttryckssätt. Mycket kulörer och akryl som medium och abstrakt/icke föreställande istället för ängar, buskar och stenar. Även efter de terminerna har det varit visst mentorskap och målande för Susanne.
När mitt yrkesliv avslutades fick jag mer tid till måleriet och det är en spännande tid där jag nu fortsätter på egen hand och hoppas att jag kan få utvecklas och fortsätta min kreativa väg vidare. 
Sedan en tid tillhör jag Svenska Konstnärsförbundet och hoppas det ska ge mig möjligheter att visa min konst på lite olika håll, både i Region Väst och nationellt. Se www.konstnarsforbundet.se

Manu Propria

Så heter mitt företag, en enskild näringsverksamhet, som det handlar om här. Orden är latin och betyder ”egenhändigt” eller ”med egen hand”, och det tyckte jag passar bra, eftersom allt jag gör är just det. Från målningar och akvareller till varenda siffra och bokstav i almanackan ….allt är egenhändligt.