Sennan

SENNAN

I Sennan växte jag upp, gick i skolan klass 1-2 och här fanns många i släkten på nära håll. Sennan finns i mitt hjärta och därför blev det så att jag tog Sennan som min hemsidesadress.
Samhället ligger i Nissans dalgång, med vacker omgivning, 15 km från Halmstad. Man får nog säga att naturen och lugnet på landet (och med större orter på lagom avstånd) är  största skälet att bo här.
På 1960-talet var det liv i byn med fyra speceriaffärer, manufakturaffär, bageri/konditori, cykelreparatör/försäljare, snickerifabrik, plantskola, jutespinneri, tegelbruk, järnvägsstation, postkontor, bensinmack med kiosk, buss- och taxirörelse. Det fanns skolor, gillestuga med festlokal, en idrottsförening och en Missionsförsamling.
Butiker och fabriker har försvunnit en efter en, skolor, postkontoret och affärerna har lagts ner, och tågen kör bara förbi. Buss- och taxirörelsen finns kvar, men som två bolag, på snickerifabriken snickras det fortfarande, och Idrottsföreningen och Missionsförsamlingen, som numera heter Equmeniakyrkan, är verksamma. Andra verksamheter har flyttat in och bostadsbebyggelsen har ökat lite försiktigt. 
Equmeniakyrkan är mitt andra hem och betyder mycket för mig. Vill du veta mer om den, gå in på deras hemsida: www.equmeniakyrkan.se/sennan/.
I Sennan finns den gamla småskolan som jag äger och skolsalen används då och då till utställningar, adress Oskarströmsvägen 53. I huset finns också en mindre lägenhet med 4 bäddar som jag hyr ut veckovis under sommarhalvåret. Är du intresserad av semesterboende på västkusten så hör av dig.